De zweefvliegers van de Zuidhollandse Vliegclub zijn een petitie gestart om de bevolking van Katwijk/Wassenaar/Leiden en wijde omgeving de mogelijkheid te geven zich ook uit te spreken over de manier waarop ons het zweefvliegen onmogelijk wordt gemaakt.

De lokale gemeenteraden hebben met het bestuurlijk besluit (dat door Provincie ZH, B&W van Wassenaar en Katwijk en Rijksvastgoedbedrijf is bekokstoofd) een ‘slikken-of-stikken’ beslissing voorliggen. Daarin worden de hobbyvliegers voor nu en de toekomst nadrukkelijk uitgesloten. Stille zweefvliegers horen daar niet, stelt het RVB zonder goede argumenten. Snorrende drones wel! En zo zijn er nog meer uiterst kromme argumenten te horen. Ook het ondemocratische gehalte steekt. Er is geen enkele vorm van overleg mogelijk…

De petitie is online te vinden op:
https://www.petities24.com/signatures.php?tunnus=zweefvliegen_kan_en_moet_blijven_op_valkenburg

Comments

comments

DELEN