VALKENBURG – De gemeente treft tijdelijke maatregelen in de vorm van 30 km/u borden, attentieborden en twee snelheid informatie displays (smiley’s) om de onveilige situatie die op de Torenvlietslaan in Valkenburg is ontstaan, aan te pakken. Dit naar aanleiding van vragen van CDA-raadslid Lisette van der Maden. Zij vroeg onlangs aandacht voor de verkeersveiligheid nu door de afsluiting van de Hoofdstraat al het verkeer over de Torenvlietslaan wordt geleid. Van der Maden stelde vast dat er door de toegestane snelheid van 60 km per uur en door het intensievere gebruik met verschillende weggebruikers, gevaarlijke situaties ontstaan. Er zou sprake zijn van meerdere incidenten.

Met het plaatsen van de aangekondigde borden komt de gemeente nu met een oplossing om de verkeerssituatie zo veilig mogelijk te houden gedurende de periode van de werkzaamheden. Het nemen van tijdelijke snelheid remmende maatregelen in de vorm van bloembakken op de rijbaan is vanwege de aanwezigheid van de Brandweerkazerne, gelegen aan de Torenvlietslaan, niet wenselijk. Omdat de situatie qua verkeersveiligheid niet optimaal is, zijn er afspraken met de aannemer gemaakt om de werkzaamheden met een zo kort mogelijke doorlooptijd uit te voeren.

Van der Maden hoopt dat met deze maatregelen serieuze ongelukken worden voorkomen. “Dit onderwerp leeft enorm in Valkenburg. Bij de uitvoering van allerlei werkzaamheden moet de verkeersveiligheid gewaarborgd zijn. Dat is gewoon een basisvoorwaarde”, aldus het CDA-raadslid.

Comments

comments

DELEN