KATWIJK – De politie heeft woensdagmorgen een hoogbejaarde meneer van de weg gehaald, de man reed door rood en had een lekke band. Agenten hebben het rijbewijs van de man ingevorderd.

Agenten kwamen de man tegen. Hij reed door rood en de rechter voorband was zo lek, dat de auto op z’n velg stond. Na een kort gesprek besloten agenten de wat verwarde meneer naar huis te brengen, zijn voertuig achterlatend.

Opgelucht
‘In ons voertuig had meneer nog steeds het hoogste woord. Zo vertelde hij onder andere dat hij regelmatig een tochtje naar Katwijk maakt met zijn auto.’ De kinderen van deze bestuurder bleken naast hem te wonen. Opgelucht waren zij toen de agenten vertelden dat ze het rijbewijs in hebben gevorderd. De kinderen hadden al zo vaak aan hun vader aangegeven dat hij geen auto meer zou moeten rijden.

Fiets
Meneer is nog in het bezit van een nieuwe fiets die alleen nog maar heeft stilgestaan. ‘Stiekem hopen wij dat meneer deze alsnog kan gaan gebruiken. Want deze vriendelijke meneer namen ook wij liever zijn laatste stukje mobiliteit niet af. Maar soms kan het niet anders, ondanks dat we hem nog heel vaak dat rondje over de boulevard van Katwijk gunnen.’

Comments

comments

DELEN