Afgelopen dinsdag was het een spannende wedstrijdavond bij KDC.

Vanaf september was er wekelijks gedamd voor de interne competitie en in het begin stond Andreas van der Wal al snel aan de leiding in de hoofdklasse. Dit hield hij tot en met januari goed vol, maar de laatste weken waren zijn tegenstanders net iets gelukkiger.

Arjan Varkevisser, Arend van Beelen en Arie Dubbelaar zaten Andries aardig op de hielen. Door winst van Arjan op Andries wist Arjan de laatste twee weken bovenaan de ranglijst te staan. Jack van der Plas klom echter van de 5e plek ook steeds dichterbij door zijn laatste partijen geen punten te verliezen.

Op de slotavond stond Arjan wel eerste, maar had hij evenveel punten en wedstrijden als Jack en het lot had bepaald dat zij die laatste avond tegen elkaar mochten spelen.
Uiteraard werd er hevig gevochten om de titel en toen Jack van Arjan won, was de kampioenstitel ook voor hem. Arend van Beelen won op de klok ook nog van Andreas waardoor Arend de derde plek behield.

Voor de eerste klasse wist John Bruin Kees Plug te verschalken, waardoor John eerste werd en Kees derde. Cornelis Vooijs had een partij van wel vier uur tegen Cor de Jong, maar wist daar wel een remise uit te slepen die hem de tweede plaats gaf voor de eerste klasse.
En ook een speciale vermelding voor jeugdlid David Vooijs die deze avond van Maart van der Zwan wist te winnen. Een mooie prestatie die een belofte geeft voor de toekomst!

Ook zin om een potje mee te schuiven?
Op 26 maart begint het Open Kampioenschap van Katwijk. Deelname is dus gratis.
We spelen een partij per avond en in totaal 9 partijen in tien weken. Minder vaak meedoen is ook geen probleem.

We beginnen om 20:00u met dammen, maar gelieve u uiterlijk om 19:45u. aan te melden.
Voor meer informatie over onze leuke vereniging en onze geweldige sport kunt u een kijkje nemen op www.damclubkdc.nl

 

 

 

Comments

comments

DELEN