Foto: Coaches: Dave Kagenaar, Gijs Hoek, Yvonne van der stoep. Vechters: shirine Hoek,Anouk van Duijn, Priscilla Grunstra, jeffrey van Duijn, David Van Duijn, Jarno Ouwehand, Sander Hoek, Floris Hoek en Cem Senol.

Zoals alle voorgaande jaren is de 3e week van de 3e maand het Europees kampioenschap full-contact karate. Dit jaar was het de 29e editie op rij.  Osaka uit Katwijk deed hier zoals elk jaar aan mee in verschillende divisies.
Prokarate.

Bij Het Prokarate worden twee karateka’s van hoog niveau uitgenodigd om in een 5 ronden durende strijd te bepalen wie er de beste is.
Aan Cem Senol de eer om het op te nemen tegen Augustin Alcázar, deze uit Spanje afkomstige vechter heeft 3 wereld titels op zijn naam staan dus een zware strijd was verzekerd. Maar gedurende 5 ronden liet Cem Senol geen twijfel bestaan over wie deze partij zou winnen. Dit maakte Cem de Winnaar van de Prokarate heavyweight title.

Derde Europese titel
In het Europese kampioenschap toernooi liet Floris Hoek duidelijk zien dat hij daar de beste was. In de finale liet hij niks heel van zijn Russische tegenstander. Met keiharde technieken liet hij de iedereen zien wie er met de titel voor de 3e keer op rij naar huis ging.

Jeugd karate
Bij de jeugd divisie was het Jeffrey van Duijn die zijn Poolse tegenstander overtrof met rake technieken wat hem de winst opleverde. Evenals Jarno Ouwehand die ook zijn partij voortijdig beëindigde met winst.
Anouk van Duijn winnaar op beslissing.
Priscilla Grunstra, Sander hoek, David van Duijn en Shirine Hoek hebben goed gevochten en alles gegeven en een 2e plaats behaald.

Al met al stond Katwijk en omstreken weer op de kaart op het full-contact karate Ek 2019.

 

Comments

comments

DELEN