Dit jaar heeft de PvdA Katwijk zich ingezet voor NLdoet bij het Natuurcentrum van Katwijk.
NLdoet is elk jaar weer een fantastisch evenement waarbij we onze dorpsgenoten vrijwillig een handje helpen. Zo heeft de PvdA onder andere de voortuin en de tuinmeubelen onder handen genomen en zijn binnen diverse klusjes aangepakt. Ook René Slootweg van Gemeentebelangen hielp mee om het Natuurcentrum een stukje mooier te maken.

Na het klussen was er de gelegenheid om de vrijwilligersorganisatie van het Natuurcentrum wat beter te leren kennen. Op dit moment is het Natuurcentrum gevestigd op een tijdelijke locatie aan de Boulevard op de kruising met de Voorstraat. Een mooie plek, een passende entree voor Katwijk aan Zee. Op deze plek mag het centrum in ieder geval tot het einde van het jaar blijven. Een geruststelling, want het verhuizen van het Natuurcentrum vraagt nogal wat van zijn vrijwilligers.

Op de huidige plek trekt het Natuurcentrum ook meer “serieus publiek” dan op de vorige locatie op het strand.  De bezoekers hebben echt interesse in de natuur. En het is voor de vrijwilligers een prachtige uitvalsbasis voor de vele activiteiten die ze in de gemeente organiseren.
De PvdA Katwijk vindt het belangrijk dat het Natuurcentrum een plek houdt waar het goed tot zijn recht komt. Er is veel mogelijk als er goed wordt samengewerkt door iedereen die zich inzet voor de natuur in de regio.

Het versterken van de platformfunctie voor groene initiatieven? Misschien wel Naturalis aan zee? De Partij van de Arbeid wil vooral dat we met het Natuurcentrum kunnen laten zien dat Katwijk belang hecht aan de natuur in zijn omgeving. Voor nu en in de toekomst.

Bron foto: https://katwijk.pvda.nl/

Comments

comments

DELEN