Volgens traditie verzorgen Nederlandse kwekers en handelaren de versiering met bloemen en planten tijdens de Paasviering op het Sint Pietersplein. Dit jaar op zondag 21 april. Dit gebeurt onder regie van hoofdarrangeur Paul Deckers. Hij doet dit in nauw overleg met het Vaticaan. Dit jaar is de hoofdbloem Strelitzia. Het is gebruikelijk dat Paus Franciscus na het Urbi et Orbi bedankt voor de bloemen.
Paul Deckers: “Strelitzia is een prachtige jungleplant met bloemen met geweldige kleuren. Oranje en blauw geven een krachtig effect en hebben een koninklijk tintje. Ik kwam er achter dat Strelitzia ook een link heeft met het christelijk geloof. De plant staat voor onsterfelijkheid en vrijheid. De vlammen in de plant staan symbool voor de Heilige Geest die neerdaalt op de apostelen. Prachtig toch? Dit verhaal ga ik zeker vertellen zodra ik weer in het Vaticaan ben.” De bloem is ook wel bekend onder de naam paradijsvogelbloem. Kweker Roland Duyvesteijn levert samen met andere strelitziakwekers de bloemen aan die Paul Deckers gebruikt. De hoofdbloem van vorig jaar, Cymbidium, is ook nu te zien in het totale ontwerp.
Bij deze vorm van Holland promotie is de gehele Nederlandse sierteeltsector inclusief Royal FloraHolland betrokken. “Het is prachtige promotie voor ons product,” geeft Deckers aan. De Nederlandse sierteeltsector verzorgt al meer dan dertig jaar de bloemversiering voor de paasviering op het Sint-Pieterplein in Rome. Op dinsdag 16 april 2019 gaan de bloemen en planten op transport naar Rome vanaf de Keukenhof.

Comments

comments

DELEN