KATWIJK – Rondom de wedstrijd tussen IJsselmeervogels – Katwijk in Bunschoten was zaterdagmiddag een kleine confrontatie tussen mensen uit Katwijk en Bunschoten. Volgens een politiewoordvoerder was de situatie snel weer onder controle. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Wel is op video opgenomen dat er met een dranghek gegooid is.

Tijdens de wedstrijd in de Tweede Divisie, die in een 1-1 gelijkspel eindigde, bleef het rustig. Maar even verderop in het dorp dreigde het uit de hand te lopen toen Katwijkers een café wilden bezoeken. Omdat die daar niet welkom waren zorgde dit voor een gespannen situatie.

Aanhoudingen niet uitgesloten
De politie heeft geen mensen opgepakt, maar onderzoekt nog wel beelden van het incident. Het wordt niet uitgesloten dat er alsnog aanhoudingen worden verricht. Voorzitter Mart Vergouwen van VV Katwijk heeft tijdens de wedstrijd zelf niets meegekregen van het opstootje. Hij is later bijgepraat door de politie en heeft de medewerking van de club toegezegd bij het onderzoek.

De politiewoordvoerder benadrukte in een reactie dat er tijdens de wedstrijd geen problemen waren. Bij de confrontatie zou het dan ook niet gaan om voetbalsupporters. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor het opstootje.

Comments

comments

DELEN