Nog één lang weekend te zien

Het natte stormachtige weer tijdens de afgelopen weekenden werkte niet mee. Belangstellenden bleven waarschijnlijk liever binnen dan naar het Duinplein in Katwijk te komen om daar de tentoonstellingen in het DUNAatelier te bekijken. Gelukkig belooft het weer de komende tijd beter te worden.

Op de begane grond vormen de Parkingscapes van Michiel Knaven in combinatie met de uit verschillende steensoorten gehakte liggende figuren van Caroline Ruizeveld, een uitgebalanceerd  geheel.  Michiel, een professioneel fotograaf, werd opgeleid aan de kunstacademie van Zwolle, Caroline aan de kunstacademie te Utrecht.  Verrassend om te zien hoe een kunstenaar naar een toch voor veel mensen oninteressante omgeving kijkt. Beide kunstenaars zoeken evenwicht, de een in beeldhouwwerk en de ander in fotografie.

Die zoektocht is ook te zien in het souterrain bij de schilderijen van Martine de Munnik en Fons Broeke.  Beiden laten het figuratieve niet los. Bij Martine dat duidelijker aanwezig is dan bij Fons.

De tentoonstellingen zijn nog te zien van vrijdag 22 t/m zondag 24 maart van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis. Het DUNAatelier is te vinden aan de zeezijde van de Boulevard, ter hoogte van de Vuurtoren in een duinpan, naast het voormalige restaurant de ‘Zwaan’.

Comments

comments

DELEN