Op 8 maart is overal ter wereld de Internationale Vrouwendag gevierd en natuurlijk kan Katwijk niet achterblijven. De bedoeling van de Internationale Vrouwendag is de aandacht vestigen op de positie van de vrouw overal ter wereld om zodoende de rechten van de vrouwen te verbeteren. Dit jaar wordt Vrouwendag gevierd met een leuk en gevarieerd programma op vrijdag 8 maart.

De werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste vrouwen die al 14 jaar de Internationale Vrouwendag in Katwijk organiseert, de groep verandert regelmatig van samenstelling, maar het doel blijft hetzelfde: De contacten tussen de verschillende groepen vrouwen in Katwijk bevorderen, hun positie versterken en kennismaken met de verschillende culturen die de Katwijkse samenleving rijk is.
Dit jaar wordt de Vrouwe van Katwijk prijs voor de 10 de keer uitgereikt en dat wordt natuurlijk gevierd.

Wat is de Vrouwe van Katwijk-prijs?

De prijs is tien jaar geleden in het leven geroepen om een vrouw uit de Katwijkse gemeenschap te onderscheiden en centraal te stellen. De prijs is bedoeld om bij te dragen aan een positieve beeldvorming van de vrouw en om initiatieven en activiteiten voor en door vrouwen onder de aandacht te brengen.

De prijs bestaat uit een oorkonde, een onderscheiding en een beeldje.

De drie genomineerden waren Rianne Hogewoning, Anita Laterveer en Nadine de Koning.

De bekendmaking en uitreiking werd gedaan door wethouder Corien van Starkenburg.

Comments

comments

DELEN