KATWIJK – VVN introduceert dit jaar vernieuwingen in de verkeersexamens. De scholen mochten dit jaar kiezen tussen een papieren- of een digitaal examen. Vier scholen in Katwijk kozen voor de digitale versie. Die keuze vanuit het landelijke VVN heeft een aantal voordelen. Naast de voor de hand liggende milieuvoordelen (minder papier en vervoer) heeft VVN inzicht in de landelijke resultaten. Op welke onderdelen van de verkeerseducatie moet meer voorlichting komen bijvoorbeeld.

App
Daarnaast introduceert VVN een app voor de controle-ouders langs de route van het praktische examen. Middels die app tikken de ouders de fouten aan die ze registreren bij de langs fietsende kinderen. De correctie gebeurt dan ook digitaal en de uitslag is (bijna) direct bekend bij de scholen. VVN-Katwijk heeft daar voor dít schooljaar nog niét voor gekozen. Naar hun oordeel is de app nog onvoldoende uitontwikkeld. Ze wachten de ervaringen af van de proefscholen.

Oefenen
Nieuw in Katwijk is wel de powerpoint die de scholen ontvingen met de route in woord en beeld. Elk kruispunt wordt in beeld gebracht en de leerkracht kan daar zijn of haar verhaal bij vertellen. De ouders krijgen een brief van VVN-Katwijk waarin zij worden aangespoord om vooral de route met hun kind te gaan oefenen. VVN ziet hierin géén taak voor de school, maar wél voor de ouders. De bordjes worden op vrijdag 29 maart opgehangen. Dus, van 30 maart t/m 3 april hangen de bordjes op de Katwijkse route.

Ook in Rijnsburg worden er bordjes opgehangen. Dit zal woensdag gebeuren, dus op woensdagmiddag kunnen de Rijnsburgse kinderen allemaal samen met hun ouders oefenen.

Hulp
Nieuw is ook de mogelijkheid die bestuurslid van VVN, Cees Zwanenburg, de scholen biedt. De juf of meester kan hulp inroepen van Cees bij de uitleg van de route met behulp van de powerpoint. Cees is niet alleen bestuurslid van VVN-Katwijk, maar heeft ook een rijschool. Hij is dus dé aangewezen persoon voor eventuele hulp.

Comments

comments

DELEN