REGIO – De brandweer in de veiligheidsregio Holland-Midden, waar de Leidse regio onder valt, is extra alert op natuurbranden en heeft opgeschaald naar ‘fase 2’. Dat meldt Natuurbrandrisico.nl. ‘Het is wat droger. We houden er rekening mee dat we bij duin- of bermbranden met wat meer eenheden ter plaatse gaan’, zegt een woordvoerster van de brandweer.

Droog
De natuur in Nederland is droger dan normaal. Dat komt door de lage grondwaterstanden. De zomer van vorig jaar is hier de veroorzaker van. Toen regende het maanden niet. Dat gemis is nog steeds niet aangevuld. Voor de natuur zou het goed zijn als het langere tijd regent.

Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert.

Comments

comments

DELEN