Tussen Scheveningen en IJmuiden mogen, op minimaal 18,5 kilometer uit de kust, 126 windmolens worden gebouwd. Dat heeft de Raad van State bepaald, meldt mediapartner Omroep West.

Een collectief van burgers, strandpachters en vissers, onder aanvoering van stichting Vrije Horizon hadden bezwaren ingediend bij de Raad van State. De club had liever gezien dat de windturbines een stuk verderop zouden komen, in windenergiegebied IJmuiden Ver.

Economische schade gering
De Raad van State is ervan overtuigd dat de economische schade die de windmolens aanrichten, gering is. Ook in de overige bezwaren gaat de Raad niet mee.

Volgens een onderzoek van minister Wiebes zou de zichtbaarheid van nieuwe windmolens beperkt moeten zijn, maar aangezien deze dichterbij de Zuid-Hollandse kust worden gebouwd, is het goed voor te stellen dat deze turbines van 251 meter vaker te zien zullen zijn op een dagje strand.

Comments

comments

DELEN