KATWIJK – Donderdag organiseert de gemeente Katwijk samen met de energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’ een informatieavond in het Dorpshuis voor de inwoners van Valkenburg over energiebesparing en comfortabel wonen.

Iedereen is welkom.

19.00 uur Inloop Dorpshuis Valkenburg
19.15 uur Opening door Loek van Driel, energieambassadeur
19:20 uur Energiebeleid gemeente Katwijk door Jacco Knape
19.30 uur Toelichting Katwijk Energie Neutraal ‘Doel en resultaten’
19.40 uur Presentatie Duurzaam Bouwloket
20:25 uur Afsluiting / in gesprek met aanwezige bedrijven

Informatieavond
De energieambassadeurs hebben bij een aantal woningen warmtefoto’s gemaakt. Deze warmtefoto’s lieten duidelijk zien waar bij deze woningen warmte ontsnapt, of kou naar binnen sluipt. Een aantal van deze woningen is geselecteerd voor een energiescan, omdat die woningen vergelijkbaar zijn met veelvoorkomende woningen in de wijk Valkenburg. Vervolgens zijn maatwerkadviezen opgesteld die inzicht geven hoe bewoners kunnen besparen op hun energiekosten door de kwaliteit en de energieprestatie van de woning te verbeteren. Goed voor het wooncomfort en de portemonnee.

Aanbod lokale bedrijven en ervaringen van wijkbewoners
De avond wordt afgesloten met een informatiemarkt waar lokale bedrijven verschillende oplossingen op het gebied van duurzaamheid presenteren en vragen beantwoorden. Bewoners kunnen ook in gesprek met de energieambassadeurs en wijkbewoners die al maatregelen hebben genomen en hun ervaringen graag delen.

Comments

comments

DELEN