KATWIJK – Plastic afval is een groot probleem. Wereldwijd komen er jaarlijks vijftig tot honderd miljoen plastic flesjes terecht op straat, in de berm, in sloten en rivieren. Als er niets gebeurt, is er straks meer plastic dan vis in de oceaan. Dus: trek je wandelschoenen aan en ga mee plastic jutten op 1 mei!

Jong en oud zijn op 1 mei om 13.00 uur welkom bij het Koning Willem-Alexandergemaal in Katwijk. Daar vertelt het hoogheemraadschap van Rijnland over het probleem van plastic afval, wat dit doet met het milieu en het water, hoe overheden hiermee omgaan en wat iedereen zelf kan doen. Daarna worden opruimtassen uitgedeeld en volgt een korte wandeling vanaf het gemaal naar het strand. Rond 15.00 uur keert iedereen terug naar het gemaal om het afval te bergen, waarna de activiteit is afgelopen. Er zijn geen kosten aan de activiteit verbonden. Aanmelden kan tot en met 29 april: www.rijnland.net/onswater

Comments

comments

DELEN