KATWIJK – Afgelopen week heeft Roeivereniging Ferox uit Katwijk een nieuwe trailer voor roeisloep Bacchus in ontvangst mogen nemen. Daarmee gaat een langverwachte wens van het Bacchus-roeiteam in vervulling. Met de komst van de op maat gemaakte trailer, kunnen zij deelnemen aan diverse sloeproeiwedstrijden in Nederland en zijn zij niet langer beperkt in hun wedstrijdkeuze.

In de roeisloep Bacchus roeit een enthousiast team bestaande uit een gezellige mix van dames en heren. Gemiddeld roeien ze 6 wedstrijden per jaar, waaronder de HT (Harlingen-Terschelling). Ze zijn echter beperkt in hun wedstrijdkeuze, omdat de Bacchus niet over een eigen trailer beschikt en er niet altijd een trailer geleend kan worden. Maar dat is nu verleden tijd.

Afgelopen week heeft roeivereniging Ferox een trailer voor roeisloep Bacchus in ontvangst mogen nemen. Het voertuig van 10,77 meter lang is speciaal op maat gemaakt voor de 9,20 meter lange sloep en kon aangeschaft worden mede dankzij een donatie van Sulphur Experts, Chemgas en een donatie vanuit het Rabobank Wensenfonds. Hartelijk dank aan iedereen die op de wenst gestemd heeft.

Nu de sloep een eigen trailer heeft kan het Bacchus-roeiteam vanaf dit seizoen aan meer wedstrijden deelnemen. Het traileren gaat als een zonnetje met deze op maakt gemaakte trailer. Roeivereniging Ferox is dan ook erg blij met deze aanwinst en wenst het team veel succes bij de wedstrijden.

Het team verschijnt 11 mei aan de start in Grou voor een wedstrijd over de Friese meren en tijdens het Hemelvaartweekend roeit de Bacchus de HT, de 33 km lange koninginnetocht van Harlingen naar Terschelling.

Comments

comments

DELEN