REGIO – Hoe gaat de tunnelboormachine van de RijnlandRoute heten? Tot en met 24 april kan iedereen op drie namen stemmen; Gaia, Louise of OliViA. Die namen zijn verzonnen door leerlingen van basisscholen. Tijdens de inzegening van de machine wordt de naam bekend gemaakt.

De boormachine start in juli ter hoogte van het recreatiegebied Vlietland in Leidschendam met het boren van de eerste tunnel. Volgens traditie krijgt de boor eerst een vrouwelijke naam en wordt zij ingezegend.

Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen langs de RijnlandRoute hebben zich verdiept in het project. En ze hebben nagedacht over een mooie, toepasselijke naam voor de tunnelboormachine. Nu is de keus aan het publiek.

Tot en met woensdag 24 april kan iedereen stemmen met het Stemformulier. Er kan ook gestemd worden in het informatiecentrum van de RijnlandRoute. Uit alle stemmers wordt één iemand geloot die een speciale rondleiding bij de RijnlandRoute wint.

Gaia
‘Wij hebben Gaia bedacht vanwege de Griekse/Romeinse godin van de aarde: Gaia. Wij vonden deze naam toepasselijk, omdat de tunnelboormachine door de aarde heen gaat. Gaia is een vrouwelijke naam, maar bovenal is het naar onze mening ook een hele mooie naam. Als je aan Gaia denkt denk je meestal als eerste aan Moeder Aarde en dat is ook toepasselijk voor zo’n groot gevaarte dat door de aarde heen ploegt. Natuurlijk zijn er ook veel weilanden waar de tunnelboormachine onderdoor gaat. Dat zorgt er alleen maar voor dat de naam van Moeder Aarde in onze ogen extra toepasselijk is.’

Louise
‘Louise betekent ‘beroemde krijger, ‘vecht voor trots en is in alle opzichten wijs.’ Dit hopen wij ook voor alle medewerkers van de boor.’

OliViA
‘Omdat de tunnel een verbinding wordt tussen de A4 en de A44 is het leuk om ViA te gebruiken.’

Comments

comments

DELEN