FOTOGert-Jan Onderwater

De 25e editie van Reddingbootdag is weer achter de rug. Het KNRM station kijkt terug op een geslaagde dag. Door de nieuwe regelgeving mocht per vaart maar gevaren worden met 12 donateurs aan boord. Ondanks deze nieuwe regelgeving hebben tussen de 200 en 250 donateurs kunnen genieten van een vaartocht op de reddingboot ‘Edith Grondel’.

Daarnaast waren rond het boothuis ook voer- en vaartuigen te bezichtigen van de Katwijkse Reddingsbrigade, brandweer, politie, Rode Kruis en ambulancedienst. De politiehondenvereniging Katwijk heeft demonstraties gegeven op de grasweide naast het boothuis.

De dag werd traditiegetrouw afgesloten met een multidisciplinaire demonstratie door brandweer, politie en ambulance. Een groep rellende mannen moest door de politie in bedwang gehouden worden, terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over een relschopper die slachtoffer was geworden van een mishandeling. Een auto die door de rellende mannen in brand is gestoken moest door de brandweer geblust worden.

Comments

comments

DELEN