REGIO – Forum voor Democratie (FvD), VVD en CDA in Zuid-Holland hebben een gezamenlijk akkoord gesloten over het besturen van de provincie. De drie partijen hebben geen meerderheid in de Provinciale Staten, dus nu moeten ze op zoek naar steun van andere partijen.

De afgelopen twee weken spraken de fractieleiders van de drie partijen in Zuid-Holland met elkaar. Het leidde tot een akkoord van zeven A4’tjes, meldt mediapartner Omroep West.

De partijen kwamen een akkoord overeen op het gebied van wonen, mobiliteit, economie, energie, natuur, landbouw en bestuur. Bij het thema bestuur gaat het om de organisatie van de provincie, de financiën en de bestuursstijl.

Steun van de fracties
Niet alleen de drie fractieleiders staan achter het akkoord, maar ook de fracties steunen de overeenkomst.

Informateur Hans Wiegel heeft zich niet in deze gesprekken gemengd. Hij zal zich nu weer aan de onderhandelingstafel voegen. FvD, VVD en CDA moeten nu namelijk op zoek naar draagvlak bij andere partijen, om zo een meerderheid te vormen.

Comments

comments

DELEN