KATWIJK – Het ambtsgebed in de gemeenteraad van Katwijk blijft. Een voorstel van Hart voor Katwijk (HvK) is donderdagavond afgeschoten.

Met name scheiding van kerk en staat en het verplichtend karakter om bij het gebed aanwezig te zijn was voor HvK reden voor dit voorstel. VVD en KiesKatwijk wilde het voorstel wel steunen, maar er bleek uiteindelijk in de raad te weinig steun te zijn.

Toch niet verplicht
Wel is voor Hart voor Katwijk duidelijk geworden dat, ondanks dat het gebed ná opening en vóór sluiting van de vergadering plaatsvindt, het voor raadsleden niet verplicht is aanwezig te zijn. Voor Hart Voor Katwijk was dat uiteindelijk de reden om het voorstel in te trekken.

Na afloop van de vergadering, nog voor het uitspreken van het dankwoord, verlieten de fractieleden van Hart Voor Katwijk en VVD de raadzaal.

Foto: Archief.

Comments

comments

DELEN