KATWIJK – De gemeente Katwijk opent het vuur op ondernemers die hun afval in de verzamelcontainers in de wijken gooien. Wethouder Corien van Starkenburg neemt maatregelen na klachten van bewoners dat de milieuparkjes zo snel vol zijn.

Ondernemers hebben een brief gekregen met het verzoek om geen gebruik meer te maken van de milieuparkjes en zelf te zorgen voor een contract voor hun bedrijfsafval.

De gemeentelijke opsporingsambtenaren zullen de containers regelmatig controleren. Als zij bedrijfsafval aantreffen en kunnen achterhalen wie de eigenaar is, kan dit leiden tot een flinke boete voor de ondernemer.

Ook worden de 16 drukste milieuparkjes al een aantal weken twee keer per dag gecontroleerd. Medewerkers kijken dan of er containers vol of verstopt zijn en verhelpen dat direct. Ook zorgen ze ervoor dat als er spullen naast de container staan, deze opgeruimd worden.

Comments

comments

DELEN