VALKENBURG – Aan de Hoogvliet aan de Hoofdstraat in Valkenburg is donderdagmiddag schade aan het dak ontstaan door een gebroken staalkabel. De staalkabel die aan een paraglider vast zit brak, waardoor de kabel met een harde klap op de supermarkt terecht kwam. Ook verkeer op de N206 had last van de kabel, naar verluid heeft een motorrijder schade opgelopen.

Op voormalig vliegkamp Valkenburg zijn diverse luchtvaartexperimenten. Een van de testobjecten, die met een kabel geankerd was aan de grond, vloog boven het dorp Valkenburg toen het mis ging.

Schade
Een getuige van de Hoogvliet zegt dat door de klap schade is ontstaan aan het dak. Ook plafonplaten kwamen naar beneden. Tientallen meters kabel vielen op het dak. Het toestel dat vast zat aan de kabel zou iets verderop neergekomen zijn. Naar verluid was het toestel onbemand.

Motorrijder
Een motorrijder, die op de N206 reed, schrok van de plots vallende staalkabel en remde. Volgens getuigen is hij hierna gevallen. De politie kwam ter plaatse om de schade te regelen. De motorrijder leek niet gewond.

Medewerkers van het experiment zijn de kabel op gaan halen.

Comments

comments

DELEN