Het Katwijkse strand krijgt geen Blauwe Vlag dit jaar. Het zeewater voldoet niet aan alle, strenge, eisen. Wel krijgt de gemeente een gouden Quality Coast Award voor haar inspanningen de kustgemeente zo duurzaam mogelijk te maken en te houden.

In 2017 kreeg Katwijk ook al een gouden Quality Coast Award. In 2015 was dit nog een zilveren award en in 2013 een bronzen variant.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die hebben aangetoond schoon en veilig te zijn. De eisen zijn hoog. Zo wordt elke twee weken de waterkwaliteit gemeten. Daarnaast moeten nog 28 andere eisen in orde zijn om in aanmerking te komen.

Vorig jaar kreeg Katwijk, na elf jaar, weer de Blauwe Vlag. Dit jaar helaas dus niet.

Comments

comments

DELEN