Katwijk – De Goerie vormde afgelopen weekeinde het kloppende hart van de fiets. Jong en oud trokken er op uit op de e-bike, racefiets of atb. Het festijn van Katwijk Fietst trok een record aantal deelnemers: 450. Dat leverde een bedrag van 3000 euro op voor een onderzoek van een medicijn tegen de Katwijkse Ziekte.

Het recordbedrag kwam mede tot stand door een aanbod van Rob Lagendijk, lid van de wielerclub Voorwaarts. Hij brouwde een eigen bier: Het Gat van Lagendijk. Zaterdag was het bier binnen een ommezien uitverkocht, tot tevredenheid van de patiëntenvereniging van de Katwijkse Ziekte, die het geld gebruikt voor onderzoek..

Blikvangers waren activiteiten voor de kinderen: de Dikke Bandenrace en de mountainbikeclinic. De Dikke Bandenrace werd om organisatorische redenen op vrijdag gehouden. Dat bleek een schot in de roos. Bijna honderd kinderen fietsten zich in het zweet. En passant moest ook worden gesprint en de stormbaan worden genomen. Dat leverde vermakelijke ogenblikken op voor de vele toeschouwers op de Goerie.

Een dag later bleek dat de jeugd steeds meer belangstelling heeft voor fietsen. De instructeurs van Surfschool Katwijk hadden het druk om de kids te leren hoe met de fiets om te gaan. Ze leerden snel want iedereen werkte uiteindelijk het om de landijsbaan geleden ATB-parcours af.

De familietocht ging ditmaal niet over de traditionele paden langs de ANWB-fietsborden. Routebouwer Albert van der Meij van de wielerclub Voorwaarts had een mooie route verzonnen door Meyendel, de horsten in Wassenaar en de Vlietlanden. Net als bij de Dikke Bandenrace werd een fiets verloot van Bike Totaal Luyten onder de deelnemers,

De Saton Optiek Classic voor de racefietsers voerde richting Reeuwijkse Plassen en iedereen genoot van het voortreffelijke weer  en mooie natuurschoon. Ze konden kiezen uit vier afstanden: 80, 100, 125 en 155 kilometer.

Bij terugkomst op de Goerie wachtte iedereen een smakelijke snack en een verfrissend drankje, beschikbaar gesteld door de jarige wielerclub Voorwaarts en bereid door de cliënten van ’s Heerenloo.

 

Comments

comments

DELEN