Onderschrift foto: Cees de Vos van WWF Haaglanden en Ivo Vittali van 20Duurzaam20 geven tijdens de Rabobank Wensenfondsavond het startschot voor Operatie Jonas.

Op zaterdag 8 juni aanstaande is het internationale World Oceans Day. Op deze dag staan we stil bij wat de zee te bieden heeft en wordt er aandacht gevraagd voor de wereldzeeën en de toenemende vervuiling daarvan.

Ook in Katwijk zal er aandacht worden besteed aan World Oceans Day. WWF Haaglanden, stichting 20Duurzaam20, Jutters Katwijk en Dune Pebbler sloegen enkele maanden geleden de handen in elkaar en startten het initiatief Operatie Jonas. In de week voorafgaand aan 8 juni zijn er diverse activiteiten om de bewustwording  omtrent plastic soep in onze zeeën en de gevaren daarvan te vergroten. In april werd er na Koningsdag al door jeugd op plastic gevist in de grachten van Leiden, Delft en Den Haag, is er educatie door het WWF gegeven over plastic soep op basisscholen binnen de gemeente Katwijk en zijn er op diverse scholen schrijfmarathons gehouden onder begeleiding van bestseller auteur Lorena Veldhuijzen. De door de basisschoolkinderen gemaakte verhalen en illustraties zijn gebundeld in boekvorm en te koop op de deelnemende scholen. Opbrengsten gaan naar de Bubble Barrier in de Katwijkse uitwatering. Verder zullen er beach clean ups worden gehouden, kleurwedstrijden, workshops met plastic in samenwerking met CreaKids  en Natuurcentrum Katwijk en is er volop aandacht vanuit de ondernemers met de acties ‘Plastic; een strop voor de zee’ en ‘Wie heeft de mooiste zeehond?’. Daarnaast verlenen Humberto Tan en Plastic Soup surfer Merijn Tinga hun medewerking aan de Plastic Challenge Academy op 6 juni aanstaande; een interactief vraaggesprek waar het publiek kan meepraten en vragen stellen over het plasticvrij krijgen van onze maatschappij middels technologie en innovatie. Gratis kaartjes voor de Plastic Challenge Academy zijn te bestellen via www.operatiejonas.nl Op deze website staan tevens activiteiten waaraan deelgenomen kan worden door jong en oud. Doe ook mee!

Comments

comments

DELEN