Het is Michel van Velzen gelukt om afgelopen weekend zich te kronen tot Rankingkampioen 2018-2019 paradarts. Met een verschil van maar liefst 15 punten was hij niet meer in te halen door concurrent Cliff Ruiter, die overigens wel de laatste ranking op zijn naam wist te zetten in Nijkerk. Hij versloeg Michel met 3-2 in een bloedstollende finale.

De 28-jarige Katwijker begon in September 2018 aan zijn Ranking tocht binnen het para-darten en wist sindsdien maar liefst 5 Rankings te winnen van de 8 die in totaal werden gehouden.

Door zijn positie op de ranking lijst is zijn selectieplaats in het Nederlands team behouden voor aankomend seizoen, ook heeft Michel een Winmau ticket bemachtigd en mag hij in Oktober naar Engeland om daar zijn dartkunsten te vertonen.

Om dit te vieren waren vele vrienden uitgenodigd. Michel was compleet verrast. Bij binnenkomst op de dartvereniging werd hij onder luid applaus binnengehaald. En tot zijn grote verrassing werd hij ook nog eens gehuldigd door wethouder Adger van Helden.
Michel werd daarna toegesproken door Martina Schut.

Mede darter Winfried Dijker sprak hem toe en hoe ongelofelijk veel respect hij voor de kampioen heeft. En hem helpt om beter te spelen.

Overmand door emoties kon Michel bijna geen dankwoord uitbrengen. Geen probleem want iedereen kon aan hem zien hoe blij hij was met alle felicitaties.

 

Comments

comments

DELEN