De Katwijkse Reddingsbrigade en Welzijnskwartier hebben statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) geïnformeerd over de gevaren van de zee.

Veel vluchtelingen zijn niet opgegroeid aan de kust en zijn zich niet bewust van de kracht en gevaren van de zee. Er verdrinken er in Nederland ongeveer 80 mensen per jaar, waarvan een deel een niet Westerse achtergrond heeft; de laatste 6 jaar zijn drie keer zoveel mensen met een niet-westerse achtergrond verdronken dan met een Nederlandse achtergrond.

Om problemen op het Katwijkse strand te voorkomen hebben Welzijnskwartier en de Katwijkse Reddingsbrigade de handen ineen geslagen. Vrijwilligers van de reddingsbrigade gaven statushouders in eigen taal uitleg over hoe zij en hun gezinnen op een veilige manier in zee kunnen zwemmen.

Comments

comments

DELEN