Rijkswaterstaat is een weekje eerder begonnen met het strand van Katwijk op te spuiten. De komende maand wordt ongeveer vier-honderd-duizend kuub zand via een schip het strand opgespoten. Dat is nodig, aangezien elk jaar een stuk strand verdwijnt door de kracht van de zee.

Op het strand nemen woensdagmorgen vooral wandelaars met honden een kijkje bij de werkzaamheden. Aan weerszijden van het gebied liggen grote stalen pijpen om bezoekers aan te geven dat er werkzaamheden staan. Ook staan grote gele borden met een waarschuwing voor drijfzand.

Bezoekers die het strand oplopen zien een bord met de tekst, ‘meer zand voor Katwijk’ en ‘mehr Sand für Katwijk’. Daarbij staat kort uitgelegd wat er nu precies gedaan wordt. Naar verwachting duren de werkzaamheden een maand.

Comments

comments

DELEN