Foto: Dirk van Egmond van ‘Treffend Beeld’. De kus op het bordes na de ceremonie.

Een prachtige trouwkoets met het jonge bruidspaar, een bruidsmeisje en bruidsjonker uitgezwaaid door RKBS de Horizon op weg naar het Katwijkse gemeentehuis, Sven Werner en Sophie Vlasveld van groep  5 als aankomende bruid en bruidegom, een trouwzaal vol met ouders en andere belangstellenden, schitterende kleding voor alle kinderen die allemaal een rol hadden van bode tot getuige, het bruidsboeket van de bloemist, de visagiste die ’s ochtends alle kinderen had ‘opgedoft’, de professionele trouwfotograaf Dirk van Egmond van ‘Treffend Beeld’ en een trouwambtenaar die de hele ceremonie leidde, dat waren de bouwstenen maandagmiddag 20 mei om diverse beroepen rondom het huwelijk door deze kinderen van groep 5 met alle zintuigen te laten beleven.

Van 7 t/m 27 mei behandelen alle kinderen van RKBS de Horizon in Katwijk aan den Rijn op creatieve manieren het schoolproject over ‘Beroepen’. Ook de peuters van peuterspeelzaal ‘Peuterwereld’, gehuisvest in het schoolgebouw, besteden er aandacht aan. Maandagavond 27 mei wordt vanaf 17.45 uur dan ook voor alle ouders, grootouders en andere belangstellenden van deze basisschool en peuterspeelzaal gepresenteerd wat ze over zoveel verschillende beroepen hebben geleerd en vooral beleefd.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!
Deze maandagmiddag stond het beroep van de trouwambtenaar bij de huwelijksceremonie centraal. De vele foto’s van trouwfotograaf Dirk van Egmond van ‘Treffend Beeld’ geven meer dan perfect weer dat het toneelhuwelijk van Sven en Sophie van groep 5 een feestje was, niet alleen voor hen maar zeker voor alle kinderen die ook een rol hadden, aangekleed in stijl, en de vele andere aanwezigen. De getuigen verklaarden dat het echt Sven en Sophie waren, handtekeningen werden op de akte gezet, iedereen sloeg met de hamer om het huwelijk te bevestigen, er was muziek van Marco Borsato, Guus Meeuwis en bij binnenkomst natuurlijk de ‘Wedding March’, het magische woordje ‘ja’ werd (te vroeg) uitgesproken en op het bordes voor de fotosessie volgde natuurlijk ook de traditionele kus.

‘Om nooit te vergeten…’
,,Wat gaaf om te zien hoe alle kinderen stralen”, ,,Het is echt een gaaf setje die twee, ze kijken zo verliefd”, ,,Leuk om te beleven dat we als ouders zo mee kunnen doen met het project door ook van alles te regelen voor dit huwelijk” en ,,Ik denk dat de kinderen dit nooit meer zullen vergeten”, waren zomaar wat reacties na afloop van dit toneelhuwelijk in de Katwijkse trouwzaal. En het prille bruidspaar Sven en Sophie dan… eigenlijk waren ze vanaf juni 2018 voor iedereen van school al een setje! Voor meer trouwfoto’s en informatie over het beroepenproject zie www.rkhorizon.nl.

Comments

comments

DELEN