Het was voor RVV 22 jaar geleden dat het kampioenschap en de beker werd gewonnen. Destijds pakte het eerste damesteam de ‘dubbel’, een prestatie die alleen routiniers Martin Verheij en Ron de Mooij zich zouden kunnen herinneren. Zij droegen al het blauw van RVV, maar merendeel van de spelers liep nog rond in de poepluiers of moesten zelfs nog geboren worden. Gelukkig, kleine jongens worden groot (soms heel groot) en krijgen dan de kans om deze clubhistorie nieuw leven in te blazen. Daarvoor moest RVV afrekenen met VTC Woerden. De tegenstander werd ook kampioen in de derde divisie en daarmee kreeg afscheid nemend trainer/coach Nico Halsema ‘battle of the champions’ als laatste wedstrijd.
Binnen de groep werd wel getwijfeld over de juist vorm door een matige voorbereiding. De laatst gespeelde wedstrijd was bijna een maand geleden. Trainer Halsema kondigde zijn vertrek met proeftrainingen met andere trainers als gevolg en dan waren er ook veel spelers in die tussenliggende periode op vakantie gingen. Kortom, een batterij aan excuses lag al klaar voor een eventueel verlies. In de eerste set speelde RVV niet zijn beste set en liep zelfs een klein beetje achter Woerden aan. Woerden kenmerkt zich met name door een prima middenblokkering en de indrukwekkende diagonaalspeler Sander Schouten. Met name Schouten zette de verdediging van RVV – onder leiding van libero Vito Meulenberg – onder druk en creëerde een maximale voorsprong van vier punten.
RVV-diagonaal Gilbert Vivo was er klaar mee en vond het tijd om de druk bij Woerden neer te leggen en bracht RVV met een serie sprongservices weer terug in de set. Desondanks ging RVV met een kleine achterstand de ’20’ in (18-20). Woerden begon de hete adem van RVV te voelen en verbaal steeds feller te reageren op arbitrale keuzes en op spelers van de overkant. RVV kwam op tijd langs zij en drukte door en verzilverde het allereerste setpunt door middel van een technische fout van de Woerdenaren (25-23). De schroom en zenuwen van zich af gespeeld startte RVV de tweede set veel beter. Meer overtuiging in passing en spelverdeling leidde tot gemakkelijkere scores door de aanvallers. RVV sloeg een gat van vijf punten en kreeg steeds meer vertrouwen, te veel vertrouwen. Onbewust schakelden de Katwijkers een versnelling terug en kreeg het een sterke serviceserie van Woerden te verwerken, wat het gat terugbracht tot 1 puntje voorsprong. Woerden werd steeds onrustiger en forceerde in haar spel waardoor het kookpunt werd bereikt. En bij een onjuiste beslissing van de arbitrage waren de rapen gaar en werden de kaarten getrokken. Zelfs op setpoint tegen had Woerden zichzelf niet in de hand richting de scheidsrechter en werd de rode kaart getrokken (punt voor RVV) en was het einde set (25- 21).
De derde set was een vluggertje. RVV was oppermachtig en Woerden zag dat er niets te halen viel, sterker nog het leek erop dat ze het liefst zo snel mogelijk de douche wilden opzoeken (25-8). En daarmee was de ‘dubbel’ voor RVV een feit en konden de excuses weer terug de kast in. Een prachtig afscheidscadeau van de selectie voor trainer/coach Nico Halsema, die RVV verruilt voor de dames van Spaarnestad (Haarlem). Onder leiding van Halsema promoveerde de Katwijkers van de promotieklasse naar de tweede divisie en won het dus de beker.

Comments

comments

DELEN