Op dinsdag 28 mei vindt in De Burgt te Rijnsburg de tweede editie van Het Nationale Gesprek plaats. Het Nationale Gesprek is een landelijk initiatief om mensen meer met elkaar in contact te brengen.

Het is een ontmoeting tussen mensen die elkaar anders misschien nooit zouden tegenkomen. In een besloten kring, onder leiding van een professionele gespreksleider, ontstaan gesprekken. Dit kunnen serieuze gesprekken zijn over diepzinnige onderwerpen, maar ook gesprekken over koetjes en kalfjes. Niets moet, alles mag. Op deze manier ontdekken mensen met wie ze samen in een buurt, wijk, dorp of gemeente wonen. Want achter elk onbekend gezicht met ander taalgebruik of andere cultuur schuilt een mens met een verhaal.

Tweede editie
Vorig jaar november vond de eerste Katwijkse editie van Het Nationale Gesprek plaats. Toen werden 1000 willekeurige mensen uit de gemeente door de burgemeester uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Dit keer komt het idee van een tweede Nationale Gesprek vanuit twee deelnemers van vorig gesprek, Emmie Martin en Guus van der Klaauw. “Mijn deelname aan Het Nationale Gesprek is voor mij heel bijzonder en waardevol geweest. Ik had toen nooit verwacht dat er zulke innemende gesprekken zouden ontstaan en pakkende verhalen verteld zouden worden”, vertelt Guus. De deelnemers van toen besloten dat het gesprek een vervolg moest krijgen en dat het geweldig zou zijn als meer mensen kunnen ervaren hoe mooi het is om met mensen die je niet kent in gesprek te gaan. Daarom is er op dinsdagavond 28 mei in De Burgt weer een mogelijkheid om in gesprek te gaan met een onbekende. “De gesprekken kunnen overal over gaan. Over wat er leeft in onze gemeente, over wat mensen belangrijk vinden, over waar we trots op zijn of over doelen waar we voor willen gaan. Door erover te praten leren we elkaar beter kennen en ontdekken we wat we misschien voor elkaar kunnen betekenen.”

Wil jij meepraten tijdens Het Nationale Gesprek? Aanmelden kan via www.katwijk.nl/gesprek.

 

 

Comments

comments

DELEN