De reddingstations van de de Koninklijk Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) houden zaterdag open dag.

Op een kleine vijftig locaties opent de KNRM de deuren. Mensen kunnen een kijkje nemen op de reddingsstations en soms ook een stuk meevaren. Zaterdag zijn er ook demonstraties, rondleidingen door boothuizen, films en (kinder)activiteiten. Meevaren op een reddingsboot is afhankelijk van het weer en de drukte en of er een echte alarmering komt.

De KNRM heeft onder meer als taak het redden en helpen op zee en grote binnenwateren. Vorig jaar rukten de vrijwilligers 2508 keer uit en zijn 4313 mensen gered of geholpen. De Radio Medische Dienst van de KNRM gaf 775 medische adviezen aan zeevarenden. De organisatie heeft 1300 opgeleide vrijwilligers en telt 96.000 donateurs. In 2018 was er 18 miljoen euro nodig voor de exploitatie van de KNRM.

Comments

comments

DELEN