Op donderdag 23 mei gaat Nederland weer naar de stembus, ditmaal voor het Europees Parlement. Hoewel Europa soms ver weg lijkt, laat bijvoorbeeld de aanstaande Brexit ons zien hoe belangrijk Europa is, juist ook voor Katwijk.

Een van de kandidaten namens de VVD is de 34-jarige Johan van Rijn, die zijn hele jeugd doorbracht in Katwijk. Johan vertelt waarom hij zich kandidaat heeft gesteld voor het Europees Parlement.

“Weliswaar woon ik inmiddels in Rotterdam, maar qua mentaliteit is er weinig verschil met Katwijk: niet lullen, maar poetsen. Gewoon de problemen aanpakken waar mensen tegenaan lopen. Na jarenlang in het buitenland te hebben gewoond, realiseer ik me hoe goed we het hier hebben. Met elkaar moeten we moeten keihard werken om dat te behouden.

Ja, er valt veel te verbeteren aan de Europese Unie. Tegelijkertijd zorgt Europa ook voor onze vrede en veiligheid en maakt het mogelijk dat we in Nederland een goede boterham kunnen verdienen. Voor Katwijk is dat niet anders. Onze industrie heeft veel internationale klanten en ons strand ligt vol met buitenlandse toeristen. Wat we samen hebben opgebouwd moeten we beschermen tegen de praatjesmakers. Ik beloof dat ik daar in Brussel keihard voor zal knokken.”

Comments

comments

DELEN