Haringrock 2019 heeft weer iets bijzonders: Heerlijke cocktails gemaakt met wodka gestookt van Nederlandse tulpen. De Katwijkse destilleerderij Clusius Craft Distillers gaat de samenwerking aan met festival Haringrock en maakt speciaal voor het festival een ‘batch’ tulpenwodka op 14,9% sterkte (in plaats van de normale 40% wat niet mag op festivals) om er ter plekke cocktails mee te kunnen shaken voor de bezoekers. Een echt streekproduct wat past bij de doelstelling van het festival.

Clusius Craft Distillers over dit idee:
“Voor ons is de smaak van onze wodka en de cocktails heel belangrijk, dus die moet ook op het festival perfect zijn. Daarom gaan we in de komende weken uitgebreid testen om straks de lekkerste cocktails te kunnen serveren tijdens Haringrock, zoals je ze in een echte cocktailbar ook zou krijgen.”

De bezoekers kunnen aan de cocktailbar terecht voor verschillende zomerse cocktails, welke recepten het worden zal later bekend worden gemaakt. De samenwerking voelt voor de organisatie van Haringrock en destilleerderij Clusius heel logisch.

  “Clusius is een lokaal bedrijf met een landelijk bekend kwaliteitsproduct, net als Haringrock. We kijken uit naar een nieuw en bijzonder concept de ‘tulip vodka’ cocktails!” vanuit onze eigen streek. Aldus: Ton Frissen

Over de Clusius Dutch Tulip Vodka:
Clusius Dutch Tulip Vodka is een exclusieve, met de hand gestookte wodka gemaakt van 40 tulpenbollen per fles. De wodka van de Katwijkse destilleerderij Clusius Craft Distillers wordt geserveerd bij diverse 1, 2 en 3 sterren Michelin restaurants, 5 star Hotels en cocktailbars. Sinds 2018 wordt de wodka verkocht in de vliegtuigen van KLM en sinds 2019 ook verkocht in de duty free shops op luchthaven Schiphol. De wodka valt zowel goed in de smaak bij horeca professionals als bij consumenten. Clusius Craft Distillers is hard bezig met de opschaling van de productie en uitbreiding van de samenwerking met meer bars, restaurants en andere horeca in de Bollenstreek en ver daarbuiten. Iedere fles wordt met de hand gemaakt, gebotteld en genummerd.

Voor meer informatie, bezoek dan de website www.dutchtulipvodka.nl of www.haringrock.nl

Comments

comments

DELEN