SCHEVENINGEN – Het eerste vaatje haring is geveild voor 95.500 euro. Groothandel Makro deed, net als vorig jaar, het laatste bod. De opbrengst gaat dit jaar naar de stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Vorig jaar bracht het vaatje 78.000 euro op. Het totaalbedrag wordt niet alleen door de winnaar betaald, maar door alle bieders samen. Niet de hoogste, maar de laatste bieder wint.

De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou is dit jaar het goede doel van de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Cabaretier en liedjesschrijver Claudia de Breij, beschermvrouwe van de stichting, nam de cheque in ontvangst. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou, van het gelijknamige liedje, zet zich in voor de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis.

Verse haring
Vanaf woensdag is de Hollandse Nieuwe weer overal te koop. Tijdens de veiling wordt de vis gekeurd en weten we hoe de kwaliteit dit jaar is. In een paar weken tijd moet de voorraad voor een heel jaar gevangen worden. Alle haringen worden in Denemarken aan land gebracht en daar verwerkt. Dat speciale verwerkingsproces maakt dat de haringen Hollandse Nieuwe worden.

Comments

comments

DELEN