Foto: Shirley Schreuder

In de afgelopen weken werkten alle kinderen van RKBS de Horizon in Katwijk aan den Rijn met al hun zintuigen op vele niveaus aan hun beroepenproject. Het werd een leerzaam project voor alle kinderen en teamleden. Hoe gaaf was ook de betrokkenheid van ouders. Velen kwamen vol passie vertellen over hun beroep, hielden presentaties, toonden materialen en nodigden ook groepen uit naar hun echte werkplek. Er zijn dan ook vele beroepen langs gekomen variërend van helikopterpiloot, gevangenisbewaarder tot dierenarts en alles wat u daartussen nog bedenken kan.

Een heel bijzonder moment beleefde groep 5 van RKBS de Horizon n.a.v. een bezoek van een trouwambtenaar. Er werd een week later zelfs een echt toneelhuwelijk gesloten in de trouwzaal van het gemeentehuis inclusief koets én de aanwezigheid van vele ouders en grootouders! Elk kind had een rol, van getuigen, ouders van het bruidspaar tot de bode van het gemeentehuis. Het werd een moment om nooit te vergeten! Directeur Herbert van Elteren: ,,Reken maar dat alle kids trots waren als hun papa of mama op school iets over hun beroep presenteerde.”

‘Nu weet ik wat ik later worden wil!’
Dit was dé uitspraak van een kind uit groep 4 na het prachtige verhaal gehoord te hebben van een vader die zeventien jaar in het leger had gezeten. Vol bewondering luisterden de kinderen naar zijn bijzondere verhaal en bekeken de filmpjes, vele foto’s én al zijn medailles! ,,Dan beleef je met elkaar op school hoe belangrijk zo’n beroepenproject voor onze kinderen is. En dat was zeker ook te zien bij de Open Avond op het schoolplein waar onder een strak blauwe lucht elke groep iets presenteerde over beroepen”, aldus Van Elteren.

Grootse afsluiting!
Vlak voor Hemelvaart werd het project namelijk groots afgesloten op het schoolplein in aanwezigheid van alle kinderen, ouders en andere belangstellenden. Elke groep gaf een presentatie in zang, dans of voordracht. Onder een stralende zon genoot iedereen van deze spetterende afsluiting. Er heerste een heerlijke sfeer van verbondenheid waarin de gehele schoolgemeenschap dit met elkaar beleefde! En dát is wat zo belangrijk is voor een basisschool! Voor meer foto’s en informatie over het beroepenproject zie www.rkhorizon.nl of de Facebookpagina van RKBS de Horizon.

Comments

comments

DELEN