Vanaf 7 juni zijn alle Operatie Jonas kunstwerken te zien in het gemeentehuis van Katwijk. De kunstwerken gaan over het thema plastic soep en zijn gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen in Katwijk.

Het doel van Operatie Jonas is om meer aandacht te krijgen voor het plastic probleem in de oceanen als aanloop naar World Oceans Day op 8 juni. Als onderdeel van Operatie Jonas worden verschillende activiteiten georganiseerd om bewustwording te creëren van het plastic probleem.

Activiteiten
In de afgelopen weken zijn er al verschillende activiteiten geweest. Op 4 basisscholen is er onderwijs gegeven over de plastic soep en hebben de kinderen samen met CreaKids tijdens verschillende workshops kunstwerken gemaakt. Een aantal van deze kunstwerken worden geselecteerd voor verschillende exposities.

Een van de exposities vindt plaats in de hal van het gemeentehuis. De gemeente heeft de centrale hal van 7 tot en met 27 juni ter beschikking gesteld om de kunstwerken van de kinderen te exposeren. Kom allemaal langs om de kunstwerken te bewonderen en steun Operatie Jonas in de strijd tegen de plastic soep.

Het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan 3 is geopend tijdens kantooruren.

Meer weten over Operatie Jonas? Ga dan naar www.operatiejonas.nl.

 

Comments

comments

DELEN