Fotograaf: Astrid van der Valk

Een achttal jongeren en twee volwassenen van de parochie van de H. Augustinus, met kernen in Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar, werd op het hoogfeest van Pinksteren in de kerk van de H. Joannes de Doper te Katwijk door bisschop Hans van den Hende uit Rotterdam gevormd. In zijn overweging ging Van den Hende vooral in op de geest die er in ieder van ons is om met elkaar aan een goede wereld te blijven bouwen. Naast alle geprojecteerde liedteksten en gebeden via de beamers kon iedere kerkganger het toedienen van het vormsel prima volgen omdat alles werd gefilmd en direct vertoond op de twee projectieschermen. Voor de bezoekers was dit een aangename verrassing.  

Het koor Vocalis zong, begeleid door Niek van der Meij op piano en Reil-orgel en dirigent Aldert Prast, pakkende liederen variërend van ‘Breng ons samen’, ‘We are the world’, ‘In vuur en vlam’ tot ‘You raise me up’. Na deze vormselviering ging ieder huiswaarts waar het zeker voor deze tien vormelingen een extra begeesterde, zonnige eerste pinksterdag kon gaan worden. Een aanwezige parochiaan zei het na de viering staande op het zonovergoten kerkplein netjes, verwijzende naar het slotgedicht ‘Adem’ van Erwin Roosen achterop het boekje afgedrukt: ,,Hier gaat het toch om, om deze dichtregel: ‘Geef mij uw zegen, opdat ik zelf een zegen mag worden voor mijn medemensen’. Huiswerk wat nooit ophoudt te bestaan, ook voor mij niet.” En hij beende met een glimlach om het gezicht huiswaarts.

Gelukkig hebben we de foto’s nog
Voor de foto’s van deze vormselviering en meer, zo ook de bloemengroet aan Astrid van der Valk voor haar benoeming onlangs tot edelvrouwe van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem, in beeld van deze bruisende parochiekern van de H. Joannes de Doper uit Katwijk verwijzen we naar de website www.joannesdedoper.nl en de rubriek ‘Fotogalerij’.

 

Comments

comments

DELEN