KATWIJK – Het Hoornesplein wordt naar alle verwachting de komende tijd grondig aangepakt. Het gemeentebestuur wil hier maar liefst 1,6 miljoen euro voor inzetten. Dan krijgt wel het parkeerterrein bij het winkelcentrum, de trottoirs rondom het centrum en het gebied tussen de torenflats een ware make-over.

Volgens wethouder Jacco Knape is alleen een kwaliteitsimpuls aan het winkelcentrum onvoldoende om het centrum toekomstbestendig te maken. ‘Door ook kwaliteit toe te voegen aan de openbare ruimte verbetert de uitstraling van het gebied als geheel.’

Naast de herinrichting wordt ook het huidige groen vervangen. De huidige verlichting wordt hergebruikt en vervangen door ledverlichting.

Gemeenteraad
De gemeenteraad heeft het laatste woord over dit project. Het gemeentebestuur heeft de voorkeur voor ‘scenario 2; het herinrichten met hergebruik van de verlichting. In andere scenario’s wordt het Hoornesplein soberder heringericht, helemaal niet heringericht of wordt ook de verlichting vervangen.

Op donderdag 20 juni laat de raad zich informeren. Iedereen is uitgenodigd om over de plannen mee te praten.

Comments

comments

DELEN