VALKENBURG – Provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis hielden donderdagavond een informatieavond over de aanpassingen aan de Tjalmaweg N206 tussen Leiden en Katwijk. Veel Valkenburgers kwamen op de avond af. De Tjalmaweg gaat de komende jaren flink op de schop.

https://www.youtube.com/watch?v=CgptIBUSb70&feature=youtu.be

Zo komen er twee keer twee rijstroken, twee ongelijkvloerse kruisingen en een extra brug over de Oude Rijn. De werkzaamheden zijn nodig door de verwachte woningbouw op Valkenburg en omdat de weg belangrijk is voor de regionale bereikbaarheid.

Busbaan
De impressies geven echter geen volledig beeld, want de toekomstige dubbele busbaan ontbreekt nog op de plaatjes. De toekomstige busbaan is geen onderdeel van de RijnlandRoute en kan dus volgens de provincie niet meegenomen worden in de plannen. Wel houdt de provincie er rekening mee dat de busbanen er gewoon komen, zo worden de ongelijkvloerse kruisingen extra breed aangelegd.

De werkzaamheden duren naar verwachting twee jaar. Voor weggebruikers én bewoners hebben de aanpassingen flinke gevolgen. Zo wordt de maximumsnelheid tijdens de werkzaamheden verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Comments

comments

DELEN