Bijschrift: Samen met een speelster van Grasshoppers ontving sportwethouder Adger van Helden (rechts) de prijs uit handen van Sport2B-directeur Pieter Verhoogt (links)

Katwijk is dé Topsportgemeente van 2018. Sportwethouder Adger van Helden ontving gistermiddag uit handen van Sport2B-directeur Pieter Verhoogt de bijbehorende bokaal en een sportief kunstwerk. Hij beschouwt de prijs als een erkenning voor het lokale sportklimaat waarin breedtesport hand in hand gaat met presteren op hoog niveau.

Woensdagmiddag, na afloop van een inspirerende basketbalclinic, vond in sporthal Cleijn Duyn de uitreiking plaats van de Sport2B Topsportgemeente-van-het-jaar prijs. De prijs werd voor de veertiende maal uitgereikt en heeft betrekking op het jaar 2018.

Katwijk bleek afgelopen jaar de beste sportieve prestaties te hebben gekend, gemeten over 40 nationale topcompetities. Dankzij de uitmuntende prestaties van zeven lokale topsportverenigingen bleef Katwijk alle andere Nederlandse gemeenten voor.

Wethouder Adger van Helden ontving uit handen van Sport2B-directeur Pieter Verhoogt een fraaie bokaal een sportief kunstwerk.

Verhoogt benadrukte in zijn felicitaties de charme en kracht van de nationale topcompetities. ‘Onze nationale topcompetities zijn een aansprekend onderdeel van onze sportwereld. In hoofdklassen en eredivisies zijn wekelijks onze huidige en toekomstige internationals te bewonderen. Lokale toppers vormen een belangrijke inspiratiebron voor kinderen om te gaan sporten en voor jonge sporters om beter te worden.’

Wethouder Van Helden was zeer verheugd met de prijs. ‘We zetten ons in om in de gemeente Katwijk sport in haar volle breedte te versterken. Met o.a. breedtesportprogramma’s, talentondersteuning en met top- en breedtesportevenementen. Een dag als vandaag, waarop we terugkijken op een prachtige clinic en ook nog worden gehuldigd als topsportgemeente, toont aan dat Katwijk echt een sportieve gemeente is.’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Verhoogt (Sport2B), 06 50 69 20 23 of verhoogt@sport2B.nl. Voor meer informatie over de verkiezing én de volledige ranglijst van 2018 en voorgaande jaren kunt u ook terecht op www.topsportgemeente.n

Comments

comments

DELEN