Wethouder Adger van Helden had het druk woensdagmiddag. In sporthal Cleijn Duin was de wethouder aanwezig bij het 3×3 basketball-event, ondertekende hij een overeenkomst met rolstoelbasketballer Arie Twigt en kreeg hij de prijs voor Topsportgemeente 2018 uitgereikt.

De bedoeling was dat het evenement in het zonnetje op het parkeerterrein bij Scum gehouden zou worden. Toen het met bakken uit de hemel kwam, is besloten uit te wijken naar sporthal Cleijn Duin, de thuishaven van Grashoppers.

Wethouder Van Helden kreeg de trofee ‘Topsportgemeente van 2018’. De prijs werd voor de veertiende maal uitgereikt. Katwijk bleek afgelopen jaar de beste sportieve prestaties te hebben gekend, gemeten over 40 nationale topcompetities. Dankzij de uitmuntende prestaties van zeven lokale topsportverenigingen bleef Katwijk alle andere Nederlandse gemeenten voor.

Sport Welzijnskwartier had in samenwerking met basketbal vereniging Grasshoppers een Urban Style 3×3 basketbal event opgezet. Met het evenement hoopt de organisatie voornamelijk jeugd enthousiast te maken voor de basketbal sport. Arie Twigt (rolstoelbasketballer van het Nederlands rolstoelbasketbal team) en inwoner van Katwijk, heeft samen met wethouder Adger van Helden een samenwerking ondertekend. De gemeente spreekt zijn vertrouwen uit naar Arie Twigt als ambassadeur van het aangepast sporten in Katwijk.

Comments

comments

DELEN