VALKENBURG -Voor het eerst organiseerde Stoomtrein Katwijk Leiden dit Pinksterweekend de ‘Nostalgiedagen’. Bezoekers van het museum stapte bij binnenkomst vrijwel direct d ejaren ’20 van de vorige eeuw in.

‘Heel veel van ons materieel stamt ook uit de jaren ’20’, legt organisator Peter Soonius uit. ‘Het station waar we nu staan is een replica van een bestaand station uit 1926’. Zelf heeft hij net als veel andere vrijwilligers van het museum een fraai jaren ’20 kostuum aan, inclusief hoge hoed.

Daarnaast zijn verschillende historische verenigingen uitgenodigd die het leuk vinden om zich in stijl te verkleden. Zo liepen er bijvoorbeeld mensen rond met antieke kinderwagens. Ze noemen zichzelf ‘De Piepende Wielen’ omdat ze allemaal wat met wielen hebben.

Met een groepje van 10 lopen de dames over het terrein van het museum waardoor de bezoeker zich nog meer in vervlogen tijden waant. Het treintje dat langs het Valkenburgse Meer rijdt zit telkens behoorlijk vol. ‘Dat was zaterdag wel anders’, zegt Soonius. ‘Door de wind konden we niet zo heel veel doen, maar vandaag loopt het prima. Dit smaakt naar meer.’

Comments

comments

DELEN