KATWIJK – De hulpdiensten waren zondag niet blij met fietsers die hun rijwiel langs een van de strandopgangen hadden geparkeerd. Een van de strandgangers had dringend medische hulp nodig, maar kon er niet door vanwege de vele fietsen.

Dat meldt de politie Katwijk op social media. ‘Je zit lekker op het strand en plotseling wordt een familielid onwel. Direct bel je 112. Diverse omstanders geven eerste hulp. De situatie wordt alleen maar slechter en de ambulance moet snel komen.’ is te lezen.

‘Vanaf het strand hoor je de sirenes steeds dichter bij komen. Dit stelt je gerust. Maar toch duurt het nog steeds erg lang. Vanaf het strand heb je geen enkel besef van tijd. Waarom duurt het nou zo lang?’

Vervolgens blijkt dat de hulpverleners niet ter plaatse kunnen komen omdat de fietsen fout geparkeerd staan.

‘Met dit bericht willen we onze strandgasten weer eens waarschuwen. Denk na, toon respect en hou de opgangen vrij!’

Fietscoaches
Twee jaar geleden was de overlast ook al bekend. Toen heeft de gemeente fietscoaches ingezet; gastvrouwen en –heren, die strandbezoekers die op de (brom)fiets of scooter naar het strand komen, wijzen op het belang van het vrijhouden van de strandafgangen.

De komende tijd gaat de politie, samen met handhavers, toezicht houden bij de strandopgangen.

Comments

comments

DELEN