De politie heeft op spectaculaire wijze een fietsendief aan kunnen houden. Dat schrijven agenten op social media.

Vooral de wijk Rijnsoever is doelwit van fietsendieven. In enkele maanden tijd is er 36 keer aangifte gedaan. In totaal zijn er voor 40.000 euro aan fietsen gestolen. De politie heeft toen besloten lokfietsen in te zetten.

Vrijdag werd de politie getipt door een bewoner uit de wijk dat een persoon zich verdacht op hield op het erf. Dit was vastgelegd met bewakingsbeelden rondom het huis. Uit deze beelden was de verdachte duidelijk op zoek naar iets. Hierop hebben agenten de lokfiets ingezet.

In de nacht van zondag naar maandag kreeg de politie een alarmmelding dat de lokfiets in beweging was gekomen en zich verplaatste in de richting van het park bij Titan. Het GPS-signaal van de lokfiets verplaatste zich in rap tempo richting de N206/A44 bij Leiden. Direct zijn eenheden ter plaatse gestuur.

Op de Leliestraat in Wassenaar is een 49-jarige man Litouwer, zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. In het voertuig werd de lokfiets en een sportfiets aangetroffen. Op het politiebureau bleek de verdachte nog een gevangenisstraf open te hebben staan van 14 dagen.

Comments

comments

DELEN