Vanaf 23 augustus verhuist de vrijdagmarkt van het marktplein aan de Piet Heinlaan naar het plein bij Cleijn Duin. Het marktplein wordt opgeknapt en zal na de werkzaamheden goed passen bij de sfeer van de nieuwe omgeving van het zwembad.

Verhuizing
Op 19 augustus beginnen de werkzaamheden voor de vernieuwing van het marktplein aan de Piet Heinlaan. Door de werkzaamheden kan de markt op vrijdag niet plaatsvinden op het huidige marktplein. Om de vrijdagmarkt in deze periode toch mogelijk te maken, verhuist de markt vanaf vrijdag 23 augustus daarom tijdelijk naar het plein bij Cleijn Duin. Wethouder Jacco Knape: “Ik ben blij dat voor deze succesvolle weekmarkt een mooie tijdelijke locatie is gevonden. Zo kan de bedrijvigheid van de lokale ondernemers doorgaan en kunnen bezoekers van de markt hun wekelijkse boodschappen blijven doen”. Naar verwachting vindt de vrijdagmarkt tot eind november plaats bij Cleijn Duin en zal de markt vanaf december weer terug verhuizen naar het vernieuwde marktplein aan de Piet Heinlaan.

Bereikbaarheid en parkeren Cleijn Duin
Door de verhuizing van de markt naar het plein bij Cleijn Duin zal het op vrijdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur in de omgeving van sporthal Cleijn Duin drukker zijn dan normaal. Ook parkeren is op vrijdagen op het parkeerterrein Cleijn Duinpark en in de straten Cleijn Duindreef en een gedeelte van de Stadhoudersdreef tot 17.00 uur niet mogelijk. Deze plekken worden gebruikt als standplaats voor de marktkramen. Omdat de parkeerdrukte in de wijk hierdoor groter wordt, kunnen bezoekers het beste zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de markt komen.

Het vernieuwde plein
De nieuwe speeltuin bij Aquamar is af en dus is het tijd om het marktplein een grondige opknapbeurt te geven. Het plein wordt zo ingedeeld dat het zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Naast een markt- en evenementenplein wordt het ook een plek om te sporten, te spelen en elkaar te ontmoeten. Ook blijft parkeren op gezette tijden mogelijk, net zoals dat nu het geval is. Het asfalt wordt vervangen door klinkers, die in een patroon van de kabels op een oude Katwijkse visserstrui worden gelegd. Ook wordt er een nieuwe riolering aangelegd om regenwater naar de vijver bij de Vijverhof af te voeren. Daarnaast worden 26 nieuwe bomen geplant, 20 iepen op het plein en 6 linden in de dubbele bomenrij langs de Zeeweg. Hierdoor krijgt de omgeving een groene uitstraling. Wethouder Adger van Helden: “Katwijk is straks een prachtig plein rijker wat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Hierdoor wordt de ruimte niet alleen optimaal gebruikt, maar functioneert het tegelijkertijd als sociale ontmoetingsplek. Het is een mooie toevoeging aan de nieuwe multifunctionele omgeving rondom het zwembad.”

 

 

Comments

comments

DELEN