Wie kent niet deze termen waar een getal in is opgenomen: ‘Elfstedentocht’, ‘Vierdaagse van Nijmegen’ en de ‘Zesdaagse van Rotterdam’? Vanaf zondagmiddag 25 augustus kent Nederland er een nieuwe kreet bij, de enige echte ‘DrieKerkenLunch’ in Katwijk aan den Rijn. In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden de deuren van  de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal honderd belangstellenden. In elke kerk is er na de ontvangst een korte boeiende activiteit waarna de rest van het uur er van een heerlijke lunch kan worden genoten.

Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: ,,Zo gaaf om te zien hoe zo’n eerste ideetje van vorig jaar meer en meer groeit. Wat is er niet leuker dan eens te kijken bij ‘de buren’ aan het begin van deze Najaarsfeesten waar we in Kattuk Binnen vaak schouder aan schouder staande met elkaar alles beleven? Toch starten we deze eerste keer met maar drie groepen van 33 belangstellenden. Je moet immers ergens beginnen.”        

Ontmoeten en verbinden
Natuurlijk is de ontvangst zondag 25 augustus vanaf 12.30 uur en het afscheid vanaf 16.45 uur in het feestelijke episch centrum van Katwijk aan den Rijn, De Roskam. Om 12.50 uur loopt elke groep, en de belangstellenden worden bij binnenkomst in De Roskam lukraak over de groepen verdeeld, met begeleiders naar hun eerste kerk waar ze van 13.00 – 13.45 uur verblijven. Dan is er de wandeltocht naar de tweede kerk en na de derde kerk is het elkaar ontmoeten ‘onder het genot van’ in De Roskam. Ouwehand: ,,In elke kerk is er een gedeelte van de lunch. Maar ook de activiteit in elk kerkgebouw is heel bijzonder. In de schitterende feestgids van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn kunt u er zeker meer over lezen en zien.”

Hoe, voor wie en wanneer?
Deze DrieKerkenLunch wordt georganiseerd voor alle belangstellenden: ,,We willen met deze unieke Oranje-activiteit juist het onbekende bekend maken. En om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot tien jaar mogen gratis deelnemen. De honderd kaarten zijn vanaf maandag 12 t/m woensdag 21 augustus te koop bij ‘Bike Totaal Luyten’ en ‘Bakker Roodenrijs’ in Katwijk aan den Rijn. Lopen, lunchen en luisteren, wat voor jou?”

Comments

comments

DELEN