Sport speelt een grote rol in onze gemeente. Veel inwoners zijn als vrijwilliger actief bij een sportvereniging. De ambitie van het college is dat iedereen in Katwijk een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen. Om deze ambitie waar te maken, is het belangrijk om te investeren in onze sportverenigingen. Het college heeft daarom besloten om drie kunstgrasvelden te vervangen. Het gaat om veld 3 op sportpark de Krom en veld 4 en 5 op sportpark Nieuw Zuid. De overige velden zijn met de grote onderhoudsbeurt in 2019 nog minstens een jaar geschikt om op te spelen.

Wethouder Adger van Helden: “De gemeente vindt sport belangrijk en ondersteunt daarom de buitensport met o.a. velden en kleedkamers. Verenigingen zijn niet alleen een goede plek om je hobby uit te oefenen, maar zorgen ook voor grote samenhang en betrokkenheid van inwoners bij elkaar. In het kader van de bezuiniging hebben we kritisch gekeken of het vervangen nu wel echt nodig was. Voor enkele velden bleek groot onderhoud voldoende te zijn. Drie velden moeten volledig vervangen worden, omdat ze anders worden afgekeurd om op te spelen”.

Veilig voor mens en milieu
In overleg met de verenigingen en deskundigen is er gekozen voor rubberkorrels als vulmateriaal voor de velden. Deze korrels leveren het beste sportveld op. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat de korrels veilig zijn voor mens en milieu. Het kunstgras van de oude velden wordt gerecycled.

Comments

comments

DELEN