Foto: Buurman en Buurman zijn aanwezig bij de Flower Parade Show (foto PR)

De voorbereidingen voor de 74e Flower Parade Rijnsburg zijn in volle gang. Het kan niemand zijn ontgaan dat de parade dit jaar als het thema ´Beroepen´heeft. Dit is niet alleen terug te zien op alle praalwagens maar ook op een flink aantal personen- en bedrijfsauto´s. Wat is nieuw dit jaar en leuk om te weten.

Start show om 16.00 uur
De officiële opening van ´het bloemencorso´ is vroeg in de middag op 9 augustus. Direct na deze opening, die verricht wordt door SBS weerman Piet Paulusma, is iedereen vanaf 16.00 uur  welkom om de alle voertuigen te komen bekijken. Misschien zie je Piet Paulusma wel die zijn weerpraatje live vanuit Royal FloraHolland zal doen. De kinderen die tussen 16.00 en 18.30 uur komen kijken, kunnen in elk geval op de foto met het bekende duo Buurman & Buurman. Zij lopen gewoon tussen de praalwagens en willen graag met je op de foto. Bijzonder is ook het optreden van de Noorse zanger Jonas Hovland. Hij zingt om 17.15 uur vanaf de praalwagen van Haringrock. Om 18.00 uur start het avondprogramma met Casual Company, Flora Brass en De Vlietzangers.

Muziek langs de route
Gewoon lekker je stoeltje op tijd klaar zetten op een mooi plekje vinden langs de route is voor de corsoliefhebber een must. Wil je een toelichting op- en over de parade, zoek dan een plekje op een van de twee tribunes. Deze staan op het Burg. Koomansplein en Rijnsburg en op de Boulevard in Katwijk. Let op: de tribunes zijn, net zoals het hele evenement, gratis en vol is echt vol. Bij beide tribunes is er vooraf muziek net zoals bij de entree van de parade op de Boulevard in Katwijk. Hier maakt Omroep Max tv opnamen die een week later, op vrijdag 17 augustus om 17.10 uur op NPO 2 worden uitgezonden.  Ook RTV Katwijk zendt de parade in z´n geheel en met herhalingen uit.

Nieuwe route is goed bevallen
Vorig jaar reed de parade voor het eerst tot aan het einde van de Boulevard en dan via de Binnensluis en de Hoorneslaan richting Rijnsover. Hierover zijn veel positieve reacties gekomen, dus voor herhaling vatbaar. Voor de exacte route met tijden kijk op de website van de Flower Parade of in de speciaal uitgebrachte corsokrant. Na de pauze in Willem van den Berg, start het hele ´rijdend theater´ opnieuw in Noordwijk Binnen om te eindigen op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Nog geen genoeg al die bloemenpracht? Kom dan op zondag 11 augustus nog eens kijken tijdens een wandelingetje op de boulevard. Altijd een feestelijke afsluiting van een mooi corsoweekend!

 

Comments

comments

DELEN