Na vijftien jaar is het Katwijks Woordenboek bijna klaar. Dat meldt Leendert de Vink op zijn website.

‘We kunnen het bijna niet geloven… Gisteravond hebben we, met Korrie erbij als tweede lezer en corrector, de laatste letters aan het papier gesleten. Het figuurlijke papier natuurlijk, want het is allemaal digitaal. Papier moet het nog worden. We zouden kunnen zeggen, als we het durven, dat het woordenboek nu klaar is. Een paar dingetjes nog misschien de komende weken, een enkele oprisping: staat dit er wel in, of dat? Zijn we dat niet vergeten? En dan… een afspraak maken bij de uitgever. Hoe willen we het hebben na al die bijna vijftien lange jaren? Het moet een mooi boek worden. Dat zeker. Lang kan het niet meer duren.’

De Katwijker is samen met Jaap van der Marel sinds 2005 bezig met het samenstellen van het Katwijks Woordenboek. Vijftien jaar lang bogen ze zich elke dinsdagavond over de duizenden Katwijkse woorden. Een monnikenwerk. Het is nu klaar om naar de uitgever te gaan.

Lees het bericht op katwijkswoordenboek.blogspot.com/2019/08/we-zijn-klaar-alleen-het-boek-nog

Comments

comments

DELEN